Thursday, July 28, 2011

CUMI PELIK???

Salam and hai to everyone... lama sungguh diriku tak mengupdate blog, yela sekarang ni diriku teramatlah bz. Almost 2 weeks lah juga diriku tak pulang ke kampung halaman, that mean dah dekat 2 weeks lah saya tak jumpa my cats...haha.. serius kata yang saya sangat2 rindukan kucing saya... For today post, saya nak share dengan you all pic Cumi yang dalam keadaan pelik... mungkin Cumi dahaga atau keletihan. this pic my bro yang mms to me (yela kot dia tau saya rindukan my cats) hehe...




Thursday, July 21, 2011

MOVIE YANG MENARIK UNTUK DIKONGSI...

Malam ni tetiba my cousin ajak tengok movie "The Aristocats"... Masa kecil2 dulu penah lah tengok, tapi dah lupa lar...hehe... Rupanya cerita ni dah lama tahun 1970. Saya kan peminat kucing, jadi movie ni sangat2 cute and menarik untuk ditonton... For those yang belum tengok lagi, saya nak share sinopsis movie ni dgn you all semua... Ianya mengisahkan seekor ibu kucing yang bernama Duchess yang mempunyai 3 ekor anak yang bernama Marie, Berlioz, and Toulouse dan tinggal di sebuah rumah besar bersama tuannya  Madame Adelaide Bonfamille dan pembantunya yang jahat, Edgar. Akisahnya, Madame Adelaide telah meninggalkan wasiat kepada peguamnya utk menyerahkan semua hartanya kepada kucing-kucingnya setelah beliau mati. Ini menimbulkan kemarahan Edgar. Jadi Edgar ni merancang untuk meMbunuh kucing-kucing ni. Di sini lah bermula kisahnya apabila Duchess dan anak2nya kehilangan tuannya sehingga mereka berjumpa seekor kucing jantan yang macho bernama  Thomas O'Malley. Malley membantu Duchess dan anak2nya untuk pulang semula ke Paris... So, macam2 halangan dan dugaan yang ditempuhi mereka sepanjang jalan. Pada you all nak tahu apa ending movie ni, you all leh download sendiri atau tengok kat you tube yer... Memang best and kelakar sangat movie ni. :-)










Monday, July 18, 2011

CUMI SIS'S

Kalau nak tahu ni lah adik beradik dgn Cumi...nama dia Baby. Baby skrg stay with my aunty... cute kan. ;-)


Ada sama tak dgn Cumi? :-P

Tuesday, July 12, 2011

GAMES FOR CATS!


  • Bestnya kucing-kucing sekarang dah pandai main Ipad.;-D
  • Cool games for the cats...

Monday, July 4, 2011

 
Header image by sabrinaeras @ Flickr